Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У 2012 році в Харківській області цукровий буряк планується посіяти на 60 тисячах гектарів

У 2012 році в Харківській області цукровий буряк планується посіяти на 60 тисячах гектарів

Як завив сьогодні в ході робочої поїздки до Балаклійського району голова ХОДА Михайло Добкін, найголовніше питання в організації стабільної роботи цукрових заводів - це забезпечення необхідних площ під цукровий буряк.

«Коли Євген Кушнарьов ішов зі свого поста, в області було підготовлено близько 90 тисяч гектарів під цукровий буряк. А коли ми прийшли на роботу в обласну адміністрацію, то нам у спадок лишили тільки 20 тисяч гектарів. У результаті не могли бути завантажені всі цукрові заводи Харківської області, і деякі з них збиралися різати на металобрухт.

Ми дуже жорстко підійшли до відродження цукрової галузі. У минулому році, незважаючи на те, що нам у спадок залишилося тільки 20 тисяч гектарів посівних площ, цукрові буряки було посіяно майже на 32 тисячах гектарів, в цьому році буде посіяно 45 тисяч гектарів. А в 2012 році планується посіяти вже 60 тисяч гектарів. Це оптимальна кількість посівних площ, яка при використанні нових технологій і обладнання дозволить добитися нормальної врожайності і забезпечити сировиною всі 8 наших цукрових заводів», - підкреслив голова області.