Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Вирішення проблем на заводі ХЕМЗ на контролі обласної влади

Вирішення проблем на заводі ХЕМЗ на контролі обласної влади

«Нам вдалося чітко вибудувати взаємини з трудовими колективами заводів ім. Шевченка та Харківського електромеханічного заводу, а також знайти правильне рішення виниклих питань з погашення заборгованості з виплати заробітної плати. Я дякую за це головам профспілок даних заводів за допомогу і конструктивний діалог», - зазначив сьогодні в ході робочої зустрічі з Об'єднанням профспілок Харківської області голова ХОДА Михайло Добкін.  

За словами керівника області, завтра в Києві його представник зустрінеться з головою фонду держмайна Олександром Рябченко та отримає на руки всі документи щодо реалізації корпусу Харківського електромеханічного заводу, який вже давно не функціонує.«Всі кошти, виручені від продажу цього корпусу ХЕМЗа, підуть на 100% виплату заробітної плати трудовому колективу заводу», - сказав Михайло Добкін. 

«У суботу я запланував зустріч з представниками інвесторів. Я хочу поставити крапку в цьому питанні. Я також ініціював переговори з низкою вітчизняних заводів, які є потенційними споживачами продукції ХЕМЗа, для того, щоб розуміти портфель замовлень на цей рік, - повідомив Михайло Добкін. - Фахівці Головного управління промисловості, транспорту і зв'язку ХОДА надали мені аналітичні дані, які показують, що за допомогою наших підприємств можна в цьому році завантажити замовленнями завод на 50 млн. грн». 

Також голова ХОДА підкреслив, що його обіцянка про 100% погашення заборгованості з виплати заробітної плати буде виконана. «Ви допоможете нам оптимізувати чисельність колективу, щоб залишилися тільки ті, хто зможе забезпечити прибуток підприємству», - доповнив він.