Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Будь-який діалог - краще глухих кутів політизації та егоїзму

Будь-який діалог - краще глухих кутів політизації та егоїзму

Як зазначив політолог Володимир Череватенко, підписання Регіональної угоди на 2011-2012 рр. між Харківською облдержадміністрацією, спільним представницьким органом сторони роботодавців та профспілковими об'єднаннями області, що відбулося 28 березня, є знаковою подією. «На зміну багатомісячним спробам політизації боротьби наших співвітчизників за свої соціально-економічні інтереси приходить час спокійного конструктивного діалогу між владою, роботодавцями і профспілками з гострих проблем. Політизація всіх соціальних і економічних проблем, що виникли внаслідок економічної кризи та ускладнень, супутніх непопулярних реформ, - це тупиковий шлях для нашої країни. Політизація - це коли дві сторони, які мають протиріччя, не хочуть чути один одного, не хочуть рахуватися один з одним, розмовляють мовою безкомпромісності і ультиматумів. У складний для країни час це неприпустимо, тому що може бути небезпечним для всіх», - сказав він.  

Як підкреслив Володимир Череватенко, більшість українців розуміють, що реформи в суспільстві та економіці вже давно не тільки назріли, але й перезріли.

«Незаперечно і те, що реформи не повинні призводити до зниження рівня життя, до згортання економічної діяльності. Тому оптимальним варіантом є хоча б наявність постійного діалогу, регулярних консультацій між усіма зацікавленими сторонами», - акцентував він.

Експерт висловив упевненість, що після підписання тристоронньої Регіональної угоди влада буде більше враховувати думку громадян, профспілки з розумінням поставляться до проведених реформ, а бізнес буде проявляти більше соціальної відповідальності по відношенню до співвітчизників.

«У тих умовах, в яких на даному етапі перебуває Україна, будь-який діалог - краще глухих кутів політизації та егоїзму. Крім того, профспілки можуть стати реальною силою в українському суспільстві, якщо вийдуть з тіні політичних сил», - резюмував політолог.