Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Регіональна угода між ХОДА, роботодавцями та профспілками – це правовий акт соціального діалогу. Ігор Шурма

Регіональна угода між ХОДА, роботодавцями та профспілками – це правовий акт соціального діалогу. Ігор Шурма

«Регіональна угода між ХОДА, спільним представницьким органом сторони роботодавців та профспілковими об'єднаннями Харківської області на 2011-2012 рр. - це правовий акт соціального діалогу, який визначає узгоджені норми діяльності сторін щодо соціально-економічного розвитку регіону, удосконалення соціально-трудових відносин, забезпечення продуктивної зайнятості, справедливої оцінки оплати праці, охорони праці та реалізації трудових, соціально-економічних прав і гарантій працюючих та всього населення регіону», - зазначив сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.  

Він також підкреслив, що мета підписання угоди - створення кращих умов для збереження, відтворення і розвитку трудового та людського потенціалу регіону. «Угода спрямована на удосконалення економічних, виробничих, соціально-трудових відносин, регіональної соціально-економічної політики на договірній основі та партнерських засадах. Сторони націлюють свої зусилля на розвиток регіонального виробничого комплексу, як одного з важливих чинників збереження і збільшення кількості сучасних робочих місць, забезпечення гідної оплати праці та належних умов праці», - зазначив Ігор Шурма.

За його словами, підписанню регіональної угоди передували 24 робочі зустрічі та близько 100 годин обговорення. «Ці зустрічі призвели до того, що угода виписана в системі реальних координат співпраці. Всі показники, які закладені в програмі, всі домовленості і пропозиції є реальними до виконання за умови максимальної зацікавленості кожної зі сторін», - підкреслив Ігор Шурма.