Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Аграрії Харківщини обсудили організаційно-економічні трансформації в аграрній сфері України

Аграрії Харківщини обсудили організаційно-економічні трансформації в аграрній сфері України

Сьогодні в Харківському національному технічному університеті сільського господарства ім. П. Василенка під головуванням заступника голови ХОДА Віталія Алексейчука відбулися збори керівників, спеціалістів та вчених-аграрників Харківської області на тему: "Організаційно-економічні трансформації в аграрній сфері України". В зборах взяли участь представники та спеціалісти ХОДА та Головного управління агропромислового розвитку облдержадміністрації, керівники і спеціалісти наукових освітянських установ та агроформувань області, представники асоціації сільгосптоваровиробників Харківської області.

Як відзначив у вступному слові заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук, сьогодні в умовах необхідності підвищення конкурентоспроможності господарств регіону на перший план виходять процеси кооперації, інтеграції, корпоратизації, кластеризації і подальшого поглиблення спеціалізації та підвищення концентрації виробництва.

«Такий досвід в області є, його треба поширювати. При цьому особливу увагу слід приділяти розвитку галузей, які обслуговують сільське господарство. Безумовно усі успіхи пов’язані з дотриманням інтересів товаровиробників, їх матеріальної зацікавленості. Тому первинні колективи у складі сучасних агроформувань доцільно формувати як приватно-орендні внутрішньогосподарські структури, вони повинні реально відповідати своєю продукцією і доходами, працювати на принципах комерційного розрахунку», - зауважив Віталій Володимирович.