Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харків з приватним візитом відвідав Блаженніший Патріарх Єрусалимський і всієї Палестини Феофіл III

Харків з приватним візитом відвідав Блаженніший Патріарх Єрусалимський і всієї Палестини Феофіл III

27 березня Харків з приватним візитом відвідав Блаженніший Патріарх Єрусалимський і всієї Палестини Феофіл III, в ході якого він зустрівся з Митрополитом Харківським і Богодухівським Никодимом. На зустрічі були присутні голова ХОДА Михайло Добкін, голова обласної ради Сергій Чернов, Харківський міський голова Геннадій Кернес, Архієпископ Онуфрій, священнослужителі Харківської єпархії Української православної церкви Московського патріархату, державні та громадські діячі.

Як зазначив у ході зустрічі Блаженніший Патріарх, він вперше відвідує незалежну Україну (попередній його візит до Києва відбувся у 1991 році) та на запрошення голови Інституту прав людини та протидії ксенофобії та екстремізму народного депутата Олександра Фельдмана (Партія регіонів) планує 28 березня виступити в Києві на конференції «Світові релігії і громадянське суспільство - проти ненависті та екстремізму».

Феофіл III висловив надію, що наступний його візит в нашу церкву буде вже офіційним: «Без сумніву, історично наші церкви мали багато спільного, і в майбутньому ми будемо розвивати наші добрі відносини між Україною, Києвом і Єрусалимським патріархатом. Єрусалим - основа світу. І сьогодні без сумніву ми прибули сюди як посланці миру».

У дні великого посту, на який припав візит Патріарха, він підніс у дар Митрополиту Харківському і Богодухівському Никодиму освячену на Гробі Господньому панагію як символ шанування Божої Матері: «Без неї не відбулося б втілення сина Божого, не відбулося б зустрічі людини з Богом. І це символ особливих відносин між Харковом та Єрусалимом».

Символ поваги і любові до Божої Матері Блаженніший Патріарх Єрусалимський і всієї Палестини Феофіл III передав голові ХОДА Михайлу Добкіну і Харківському міському голові Геннадію Кернесу.

Після зустрічі в Архієрейській резиденції на території Свято-Покровського монастиря Патріарх Єрусалимський вклонився православним святиням у Благовіщенському соборі м. Харкова.