Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Дільничні лікарні Харківської області перепрофільовуться в сільські лікарські амбулаторії з денним стаціонаром. Ігор Шурма

Дільничні лікарні Харківської області перепрофільовуться в сільські лікарські амбулаторії з денним стаціонаром. Ігор Шурма

«Відповідно до упорядкування роботи закладів охорони здоров’я у Харківській області всі фельдшерсько-акушерські пункти, дільничні лікарні, сільські лікарські амбулаторії переведені на районний рівень фінансування. Аналіз роботи дільничних лікарень показав, що їх ліжковий фонд сьогодні виконує не медичну, а соціальну функцію: у дільничних лікарнях по декілька разів на рік перебувають соціально нужденні, одинокі люди. Тому запропоновано всі дільничні лікарні перепрофілювати в сільські лікарські амбулаторії з денним стаціонаром. Мешканці села у випадку необхідності можуть отримати консультації та медичну допомогу первинного рівня у лікарській амбулаторії, а всі, хто потребують стаціонарного лікування, будуть скеровуватись в центральну районну лікарні або обласні установи», – зазначив під час зустрічі з колективом Хрестищенської сільської лікарської амбулаторії (Красноградський район) заступник голови ХОДА ігор Шурма.  

За його словами, раніше в с.Хрестище була дільнична лікарня, в якій у 2010 році фактично пройшли стаціонарне лікування лише 104 особи, тому було ухвалено рішення про її перепрофілювання в сільську лікарську амбулаторію з денним стаціонаром на 15 ліжок.Під час зустрічі з працівниками амбулаторії Ігор Шурма надав їм гарантії стовідсоткового працевлаштування.

Заступник голови ХОДА також повідомив, що в сільські лікарські амбулаторії будуть регулярно приїжджати для надання консультацій вузькі спеціалісти районного та обласного рівнів. Також вирішене питання по розміщенню соціально нужденних мешканців с.Хрестище в закладах соціальної інфраструктури відповідного профілю.

Довідка. Хрестищенська сільська лікарська амбулаторія обслуговує мешканців 5 сіл (Хрестище, Первомайське, Високе, Світле, Красний Яр) з загальною кількістю населення 1462 особи.