Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У 2011 році в Харківській області працюватимуть усі цукрові заводи

У 2011 році в Харківській області працюватимуть усі цукрові заводи

У поточному році в Харківській області будуть запущені 2 цукрових заводи, які в попередньому році не працювали. Мова йде про Савінський і Мурафський заводи. Завдяки цьому цукровий буряк на Харківщині будуть переробляти всі наявні в регіоні цукрові підприємства.

«Це дасть можливість повністю забезпечити харків'ян своїм цукром. У нас потреба в цукрі 114 тисяч тонн, а ми плануємо в цьому році переробити півтора мільйона тонн цукрових буряків, що дозволить отримати не менше 130 тисяч тонн цукру. Таке завдання поставлене в цьому році перед сільгосптоваровиробником, і воно виконується. Ми тримаємо руку на пульсі і повністю контролюємо це питання», - підкреслив 24 березня в ході програми  Час влади» на обласному телебаченні заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук.

За його словами, в 2011 році заплановано значне збільшення посівів цукрових буряків.

«Ми плануємо в цьому році посіяти 45 тисяч гектарів цукрового буряка, тоді як у минулому році у нас було заплановано 24 тисячі гектарів, а посіяли 31 тисячу. Над цим питанням ми працюємо, хоча деякі сільгоспвиробники не хочуть сіяти буряк, враховуючи, що в минулому році був неврожай. Але більшість розуміють свою відповідальність перед людьми і готові сіяти цю культуру», - зазначив заступник керівника області.