Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В Києві відбулися парламентські слухання: "Земля в українській долі: ситуація в земельній сфері, законодавче забезпечення земельних відносин та практика його реалізації"

В Києві відбулися парламентські слухання: "Земля в українській долі: ситуація в земельній сфері, законодавче забезпечення земельних відносин та практика його реалізації"

23 березня 2011 року Віталій Алексейчук на чолі делегації Харківської області взяв участь у парламентських слуханнях на тему: "Земля в українській долі: ситуація в земельній сфері, законодавче забезпечення земельних відносин та практика його реалізації". При введенні ринку обороту сільськогосподарських земель нова схема кредитування сільськогосподарських товаровиробників під заставу землі або права її оренди, розроблена Міністерством аграрної політики і продовольства України, дозволить щороку залучати у галузь понад 200 млрд. грн.

Про це повідомив перший заступник міністра аграрної політики і продовольства Микола Безуглий у ході парламентських слухань.

"У фінансово-економічному аспекті підтримки виробників продукції сільського господарства кардинально розшириться база кредитування під заставу землі або права її оренди.

Міністерство розробило принципово нову схему кредитування сільгосптоваровиробників, яка дозволить залучити у виробничу сферу більш як 200 млрд. грн. кредитних ресурсів на рік з кредитними ставками до 10%, чого достатньо як для фінансування технічного переоснащення сільського господарства, так і для упровадження нових технологій", – сказав він.

Він нагадав, що планується створити державний земельний іпотечний інвестиційний банк, головною метою якого буде задоволення потреб виробників у дешевих банківських продуктах і послугах довгострокового фінансового кредитування аграрного виробництва під заставу земельних ділянок або прав їх оренди.

Микола Безуглий також зазначив, що для забезпечення обороту сільгоспземель міністерство розробило ряд законодавчих актів, серед яких законопроекти "Про ринок земель", "Про державний земельний кадастр", "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо посилення контролю за використанням земель", "Про консолідацію земель сільгосппризначення", "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо застави прав на земельні ділянки сільськогосподарського призначення".