Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На всіх теплопостачальних підприємствах Харківської області тариф покриває витрати на 80-90%. Валентин Дулуб

На всіх теплопостачальних підприємствах Харківської області тариф покриває витрати на 80-90%. Валентин Дулуб

Практично на всіх теплопостачальних підприємствах Харківської області тариф не покриває витрати, - повідомив 23 березня під час прес-конференції заступник голови ХОДА Валентин Дулуб. За його словами, для нормалізації ситуації необхідно підвищити тарифи на 10-15%.

«На всіх теплопостачальних підприємствах Харківської області тариф покриває витрати на 80-90%, через це вони зазнали збитків на суму 393 млн гривень, і збитки ростуть. Підвищити тарифи потрібно як мінімум на 10-15%, тоді можна розраховувати на те, що підприємства буде працювати нормально», - підкреслив заступник керівника області.

За його словами, на різних підприємствах Харківської області тариф становить від 263 до 580 гривень за гігакалорію, при цьому вартість газу складає близько 70% тарифу.

«Ми сподіваємося, що НКРЕ найближчим часом перегляне наші пропозиції за тарифами, тому що листи ми відповідні писали. Ми намагаємося зрозуміти, чому тариф покриває витрати лише на 80-90%, адже ми тут розробляли усі цифри, і тариф покривав всі 100%, що підтвердила і експертиза Інспекції по цінах. Але від НКРЕ ми отримали зовсім інші цифри. Це означає, що там якісь моменти не врахували, щось із наших розрахунків виключили. Що саме, ми не знаємо, тому що калькуляцію нам не дають», - зазначив Валентин Дулуб.