Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Міністерство культури розглянуло підсумки розвитку галузі в 2010 році

Міністерство культури розглянуло підсумки розвитку галузі в 2010 році

18 березня відбулось розширене засідання Колегії Міністерство культури України, де було розглянуто підсумки розвитку галузі культури в 2010 році. В Колегії взяли участь начальники обласних управлінь культури. Керівництво управління культури і туризму Харківської облдержадміністрації відзначає, що розвиток культури в області їде в унісон з загальноукраїнським, а виконання деяких завдань, яких ставить Міністерство перед регіонами на 2011 рік, на Харківщині, завдяки підтримки керівництва області, розпочато ще у 2010 році.

У своєму Посланні до Українського народу Президент України Віктор Янукович визначив пріоритети, на які слід орієнтуватися в забезпеченні суспільної модернізації, і серед них – формування оновленої, модерної моделі культури та розвиток національної інфраструктури культурних індустрій.
У плані конкретних дій Міністерства це означає, з одного боку, відповідне оновлення законодавчої бази культурної сфери, а з іншого – посилення й урізноманітнення форм державної підтримки культури і мистецтва сучасної України в усьому їх розмаїтті.
Серед масштабних заходів, здійснення яких ініціював Президент України у своєму Посланні:
- проведення всеукраїнського форуму «Україна: діалог культур»;
- створення Національної електронної бібліотеки як мережі потужних інформаційних ресурсів;
- проголошення 2012 року Роком культури та відродження музеїв в Україні.

Теги