Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Соціальні компенсаторні виплати в Харківській області одні з найвищих в Україні. Ігор Шурма

Соціальні компенсаторні виплати в Харківській області одні з найвищих в Україні. Ігор Шурма

Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, згідно з Програмою соціального захисту населення Харківської області на 2011-2015 року у бюджеті області на цей рік передбачено 3 млн. 222,7 тис.грн. на компенсаторні соціальні виплати.

Згідно з програмою передбачені такі виплати: адресна матеріальної допомога дітям-сиротам у розмірі по 500 грн. на 1 особу; дітям-інвалідам – по 300 грн.; дружинам (чоловікам) померлих громадян, смерть яких пов’язана з аварією на Чорнобильскій АЕС – по 300 грн.; учасникам ліквідації аварії на Чорнобильскій АЕС – по 500 грн.; допомога, пов’язана з похованням померлих громадян, на яких розповсюджуються пільги відповідно до Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильскої катастрофи» - по 1000 грн.

Членам сімей військовослужбовців, які загинули в Афганістані, на відшкодування витрат за спожиті ними житлово-комунальні послуги буде виплачено по 1000 грн. Також передбачене надання одноразової матеріальної допомоги інвалідам I, II, III групи та учасникам бойових дій у Великій Вітчизняній війни до Дня Перемоги – по 500 грн.