Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Облдержадміністрація інформує обласну прокуратуру з метою подальшого реагування на несплату зарплати та внесків до Пенсійного фонду. Ігор Шурма

Облдержадміністрація інформує обласну прокуратуру з метою подальшого реагування на несплату зарплати та внесків до Пенсійного фонду. Ігор Шурма

Облдержадміністрація звернулася до обласної прокуратури з проханням вжити відповідних заходів до підприємств, які не виплачують зарплату та не сплачують внески до Пенсійного фонду, а також до районних прокуратур, які не реагували відповідним чином на ці проблеми. Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

«Коли в червні 2010 року ми почали системну роботу із погашення заборгованості із виплати зарплати, ми розробили наступний алгоритм дій. Спочатку облдержадміністрація звернулася з вимогою ліквідувати заборгованість безпосередньо до керівників підприємств, яких попередили, що у разі невиконання ми будемо звертатися до районної прокуратури.

Районні прокуратури ми в свою чергу попередили: якщо вони не будуть вживати відповідні прокурорські заходи, ми будемо інформувати про це обласну прокуратуру. Майже у всіх районах необхідного прокурорського реагування не було, тому зараз ми будемо звертатися до обласної прокуратури з проханням вжити відповідні заходи», - зазначив Ігор Шурма.

За його словами, звертаючись до обласної прокуратури, ХОДА сподівається, що прокуратура розпочне перевірки не районних управлінь праці і соціального захисту населення та Пенсійного фонду, а розпочне роботу безпосередньо з тими, хто не виплачує зарплату і не сплачує внески до Пенсійного фонду.

Довідка

Станом на 11 березня загальна заборгованість із виплати зарплати становить 141,1 млн.грн. З початку березня сума заборгованості зменшена на 6,1 млн.грн., в тому числі на економічно активних підприємствах на 5,8 млн.грн.