Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківська область отримає 300 мільйонів гривень на безпроцентні кредити сільськогосподарським підприємствам

Харківська область отримає 300 мільйонів гривень на безпроцентні кредити сільськогосподарським підприємствам

У рамках реалізації системи форвардних договорів між сільськогосподарськими підприємствами і Аграрним фондом України найближчим часом в Харківську область надійде 300 мільйонів гривень на безвідсоткові кредити аграріям. Про це 11 березня в ході селекторної наради повідомив заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук.

«З понеділка в область прийдуть 300 мільйонів гривень, а договорів ще дуже мало укладено. Всього на ці цілі виділено в державі 5 мільярдів. Ми знаємо, чому аграрії так пасивні в укладанні договорів: 5 років їх держава обманювала, тому керівники підприємств з недовірою ставляться до Агарного фонду. Нам потрібно працювати, щоб люди знову повірили владі», - зазначив Віталій Алексейчук.

За його словами, форвардні договори з Аграрним фондом дозволять створити запаси продовольчих культур, щоб регулювати ціни на стратегічні продукти. У той же час це дає певні переваги аграріям, в числі яких - безвідсоткові кредити та пільгові поставки пального.

«Вчора повідомили на нараді в Києві, що з понеділка надходить 9 тисяч тонн дизельного палива та 6 тисяч тонн бензину на березень. Ми буквально з понеділка будемо вже це пільгове паливо розподіляти. Те ж саме стосується і мінеральних добрив», - повідомив Віталій Алексейчук.