Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Треба сіяти ті культури, яких сьогодні потребує населення нашої області. Віталій Алексейчук

Треба сіяти ті культури, яких сьогодні потребує населення нашої області. Віталій Алексейчук

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук наголосив на необхідності виконання нормативів оптимального співвідношення культур у сівозмінах, затверджених постановою Кабінету міністрів № 164. «Треба, щоб не хто хоче сіяв що хоче, а постанова 164 та завдання, підписане губернатором, виконувались. Має закінчитися те свавілля, яке панувало до даного часу. Потрібно відноситись до своєї справи по державному: дотримуватись сівозміни та сіяти ті культури, яких сьогодні потребує населення нашої області», - заявив він у ході брифінгу по результатах селекторної наради.

Віталій Алексейчук зазначив, що перед обласною владою сьогодні поставлене питання забезпечення продовольством жителів Харкова і Харківської області. «На сьогоднішній день ситуація не проста. Всі ті питання, які ставлять жителі Харкова і Харківської області, треба вирішувати. Це питання забезпечення продовольством, щоб не було проблем з мукою, цукром, гречкою,  крупами та іншими продуктами», - сказав він.

Запорукою високих результатів у сільському господарстві заступник голови ХОДА назвав шанобливе ставлення до землі: «Повинен бути хазяїн на землі. Якщо не має господаря на землі, сіють соняшник по соняшнику, зернові по зерновим, не виконують структуру посівних площ, не дотримуються сівозміни, не вносять органічних добрив. Тому що сьогодні беруть все від землі. Земля це не прощає, в неї треба вкладати, і тоді будуть гарні результати».