Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківська область має чудові перспективи з розробки нових газових родовищ. Євген Бакулін

Харківська область має чудові перспективи з розробки нових газових родовищ. Євген Бакулін

«Харківська область має чудові перспективи як з розробки нових газових родовищ, так і у впровадженні нових технологій на старих родовищах. Впровадження нових технологій в старих родовищах - це тимчасова перспектива, яка дасть короткочасне збільшення обсягів видобутку газу. Тільки розробка нових родовищ дасть далеку перспективу щодо збільшення обсягів видобутку газу», - заявив сьогодні в Харківській області голова правління НАК «Нафтогаз України» Євгеній Бакулін.

За його словами, «Нафтогаз України» поряд з розробкою родовищ традиційного газу планує добувати альтернативні види палива, в тому числі розробляти родовища сланцевого газу та шахтного метану. «Для фінансування цих розробок будуть залучатися іноземні інвестиції, тому що виключно на власні кошти ми не зможемо різко збільшити видобуток газу. Навіть у таких розвинених країнах як США і європейські держави залучаються іноземні інвестиції для форсування таких проектів. Те ж саме будемо робити і ми», - зазначив Євген Бакулін.

Він також підкреслив, що Харківська область є одним з основних регіонів України, які можуть розраховувати на надходження цих інвестицій.