Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Про стан підготовки районів області до пропуску осінньо-зимових дощових паводків, льодоходу та весняної повені

Про стан підготовки районів області до пропуску осінньо-зимових дощових паводків, льодоходу та весняної повені

Під час засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій був розглянутий стан підготовки районів області до пропуску осінньо-зимових дощових паводків, льодоходу та весняної повені. Зазначалося, що в період можливої весняної повені в зони підтоплення та затоплення можуть потрапити близько 18 тис. подвір’їв із загальною кількістю населення до 60 тис чоловік.

Для ліквідації наслідків можливих надзвичайних ситуацій, пов'язаних з паводком, на підприємствах та в організаціях служб цивільного захисту районів та міст області накопичений резерв матеріально - технічних засобів, який складає - 279 т паливно-мастильних матеріалів (102 т бензину та 177 т дизельного пального), заготовлено 16 610 мішків, підготовлено 1 531 одиниця машин і механізмів (екскаваторів, бульдозерів, автогрейдерів, скреперів та інших механізмів).
Залишається не вирішеним питання накопичення в місцевих матеріальних резервах паливно-мастильних матеріалів.

Перевірка готовності районів до пропуску осінньо-зимових паводків у поточному році показала, що одним із проблемних питань готовності до паводків є стан безпечної експлуатації та утримання гідроспоруд.

В області 34 гідроспоруди знаходиться в незадовільному стані (Близнюківський район -2, Валківській - 13, Вовчанський — 2, Зачепилівський - 1, Зміївський - 2, Краснокутський - 3, Нововодолазький - 2, Харківський - 4, Чугуївський - 3, м.Люботин - 2). З 824 укладених договорів оренди водних об'єктів, внесена відповідальність тільки до 685.

В кожній філії ДП «Харківський облавтодор» організовані постійні пости спостереження за станом доріг і мостів у період весняної повені 2011 року.
На підприємствах електроенергетичного комплексу створені паводкові комісії.

На всіх газотранспортних підприємствах Харківської області розроблені та проведені заходи по запобіганню надзвичайних ситуацій і можливих аварій на газових мережах в період зимових паводків, льодоходу і весняної повені у 2010-2011 р.р.

Враховуючи вищезазначене, комісія вирішила:
Начальнику Харківського обласного центру з гідрометеорології МНС України забезпечити постійний контроль та спостереження за рівнями води, стану криги та початку льодоходу на основних водних артеріях області з 11 березня поточного року.

У разі погіршення обстановки негайно інформувати Головне управління з питань надзвичайних ситуацій облдержадміністрації, Головне управління МНС України в Харківській області та відповідні служби цивільного захисту області.

Теги