Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківська область планує подарувати Літературно-меморіальному музею Шевченка на Тарасовій горі перше видання «Кобзаря»

Харківська область планує подарувати Літературно-меморіальному музею Шевченка на Тарасовій горі перше видання «Кобзаря»

Як повідомив у ході програми «Час влади» на обласному телебаченні заступник голови ХОДА Юрій Сапронов, до наступної річниці від Дня народження Тараса Шевченка планується подарувати Літературно-меморіальному музею Шевченка на Тарасовій горі перше видання «Кобзаря». За його словами, це стане гідним продовженням акції, ініційованої Харківською областю в цьому році, коли музей у Каневі отримав від Харківщини 109 книг Тараса Шевченка.

«Вчора ми з Михайлом Марковичем побачили справжній сучасний європейський музей, і те, що ці унікальні книги знайшли своє місце саме в цьому музеї, це однозначно правильно. Я давно колекціоную рідкісну книгу, в мене більше 200 томів російської класики, яка видана до революції, також більше 20 книг Шевченка були у мене в колекції.

Я знав про існування великої колекції Шевченка, і нещодавно її нарешті вдалося придбати. Ця колекція складається зі 109 книжок, найстаріша з яких датована 1860 роком. На жаль, в цій колекції немає першої книжки Шевченка, збірки віршів «Кобзар», яка вийшла в 1840 році. Його, наскільки я знаю, немає в Харкові, але ми вже напали на слід і взяли перед собою зобов'язання подарувати національному музею Шевченка в Каневі в наступну річницю дня народження Шевченка книгу 1840 року », - повідомив Юрій Сапронов.