Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Михайло Добкін відвідав Куп’янську спеціальну загальноосвітню школу-інтернат для розумово відсталих дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування

Михайло Добкін відвідав Куп’янську спеціальну загальноосвітню школу-інтернат для розумово відсталих дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування

Під час робочої поїздки до Куп’янського району голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін відвідав спеціальну загальноосвітню школу-інтернат для розумово відсталих дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.Він подарував школі відеокамеру. У відповідь йому вручили ікону Казанської Божої Матері, вишиту учнем школи. Інтернат потребує ремонту даху на спальному корпусі, на що вже виділено 199 тис. грн. з обласного бюджету. Роботи будуть проводитись влітку, коли діти будуть відпочивати в оздоровчому таборі.

Школа-інтернат заснована у 1960 році. Зараз у школі навчається 80 учнів, загальна потужність закладу – 160 вихованців. 2 місяці тому інтернат почав окрім дітей-сиріт і позбавлених батьківського піклування брати на виховання дітей з розумовими вадами з сімей. В даний час таких в закладі 5, в планах керівництва продовжувати роботу у цьому напрямку.
В школі працюють 9 гуртків за інтересами та 4 спортивні секції. Протягом останніх років школа-інтернат активно працює з обласною організацією «Інваспорт» та громадською організацією «Спеціальна олімпіада України». У 2009-2010 навчальному році 15 вихованців стали переможцями та призерами змагань різного рівня, а саме: з плавання (м. Одеса), футболу (м. Харків), легкої атлетики (м. Євпаторія), велоспорту (м. Чернівці). Серед них призери Чемпіонату України та Кубку України за версією BMX з велоспорту Любов Литаєва і Анатолій Фоменко.
Учасники туристсько-краєзнавчого гуртка здійснили пішохідні походи: «Стежками Закарпаття» до озера Синєвір; «Таємничі гори Криму», присвячений 65- річниці Великої Перемоги.
Творча група дітей взяла участь у обласній акції «Доброта очима дітей». Малюнки дітей були представлені на виставці в Харківському оперному театрі. Учасники гуртків «Умілі руки», Чарівна Голка», Солоне тістечко», «Перлинка» взяли активну участь у Всеукраїнському конкурсі «Щедрик-ведрик» (м. Хмельницьк).