Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У селі Соколове Зміївського району вшанували подвиг радянських і чехословацьких воїнів в роки Великої Вітчизняної війни

У селі Соколове Зміївського району вшанували подвиг радянських і чехословацьких воїнів в роки Великої Вітчизняної війни

7 березня у с. Соколове Зміївського району відбувся урочистий мітинг та церемонія покладання квітів до братської могили полеглих у роки Великої Вітчизняної війни радянських і чехословацьких воїнів. З нагоди відзначення 68-ї річниці їх героїчного подвигу до Зміївського району прибула чеська делегація, до складу якої ввійшли аташе з питань оборони Чеської Республіки в Україні полковника Зденєк Кубічек, 1-й секретар Посольства Чеської Республіки в Україні Мілан Екерт, почесний консул Чеської Республіки в м. Харків Олег Чигирінов, а також Радник Посольства Словацької Республіки Марек Шафін.

Також в урочистих заходах взяли участь голова райдержадміністрації Євген Мураєв та голова районної ради Євген Сироткін, учасники бойових дій в роки ІІ світової війни на території Чехословаччини, ветерани Великої Вітчизняної війни, офіцери Малинівської військової частини Чугуївського району, чеський письменник Мартін Жоур, учнівська молодь та громадськість с.Соколове.

Як повідомляє офіційний сайт Зміївської РДА, пан Зденєк Кубічек вручив нагороди міністра оборони Чеської республіки учасникам реконструкції бою в с. Соколове - чотирьом офіцерам Малинівської військової частини Чугуївського району та чеському письменнику - історику Мартіну Жоуру.

Для учасників урочистостей було проведено екскурсію в музеї бойового братерства с. Соколове.