Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

До початку проведення весняно-польових робіт наявна техніка буде підготована на 100%. Віталій Алексейчук

До початку проведення весняно-польових робіт наявна техніка буде підготована на 100%. Віталій Алексейчук

«Я задоволений підготовкою техніки до весняно-польових робіт. На сьогоднішній день практично на 97% готові трактори, на 100% - культиватори, на 94% - сівалки. Я думаю, що до початку проведення весняно-польових робіт техніка буде на 100% вся підготована», - заявив під час ефіру програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук. За його словами, у деяких господарствах рівень готовності досяг більше 100% за рахунок закупівлі нової техніки.

Водночас заступник голови ХОДА відзначив, що на сьогоднішній день наявної техніки недостатньо для своєчасного проведення весняно-польових робіт. «В цей же час необхідно підкормлювати озимі культури, сіяти ярові, цукровий буряк і овочі – все те, що сіється рано, - зазначив він. - Комплекс сільськогосподарських робіт в період весняно-польових робіт дуже великий».

Віталій Алексейчук повідомив, що для рішення цього питання залучаються кредити. На сьогоднішній день отримано вже 124 млн. грн., у минулому році на цю дату було отримано лише 29,6 млн. грн.

«Ми працюємо над тим, щоб повністю підготуватись як слід. Щоб мати в достатній кількості насіння, мінеральні добрива, засоби захисту рослин, пальне для техніки – все, що необхідно для успішного проведення весняно-польових робіт. Ми чудово розуміємо, що сьогодні день рік годує. В сільському господарстві час – це один із основних факторів успіху в майбутньому», - сказав заступник голови ХОДА.