Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Тарас Шевченко - один із символів незалежності Україні. Михайло Добкін

Тарас Шевченко - один із символів незалежності Україні. Михайло Добкін

Сьогодні, в 197-му річницю з дня народження Тараса Шевченка, голова ХОДА Михайло Добкін і його заступник Юрій Сапронов передадуть у дарунок Шевченківському національному заповіднику у Каневі унікальну колекцію дореволюційних, довоєнних та радянського періоду видань «Кобзаря» із 109 книг. «Тарас Шевченко - це не тільки національне надбання України, він - один з символів незалежності нашої держави, - сказав Михайло Добкін.

- Його твори знають і люблять далеко за межами нашої батьківщини, і читають як в оригіналі, так і в перекладі на багато мов світу, тому сміливо можна сказати, що для популяризації Україні більше, ніж Кобзар, на сьогодні не зробив ніхто.

Для Харкова особистість Кобзаря теж дуже значна, оскільки саме в самому серці нашого міста встановлено один з перших в Україні і безперечно найкращий на пострадянському просторі пам'ятник Тарасу Шевченку. Ми не могли залишити колекцію зі 115 книг, виданих у різний час, в нашому місті і вирішили в день народження Кобзаря передати цю колекцію від імені всієї територіальної громади Харківської області національному меморіалу Шевченка».