Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Головна проблема теплопостачальних підприємств - невідповідність діючих тарифів фактичним витратам. Роман Грива

Головна проблема теплопостачальних підприємств - невідповідність діючих тарифів фактичним витратам. Роман Грива

Головною проблемою для теплопостачальних підприємств залишається невідповідність діючих тарифів на послуги теплопостачання фактичним витратам підприємств з надання цих послуг. Про це повідомив у ході селекторної наради начальник Головного управління житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури облдержадміністрації Роман Грива. «Так, тільки за жовтень-грудень 2010 року збитки теплових підприємств з різниці в тарифах для населення склали 169,4 млн.грн», - підкреслив він.  

Роман Грива зазначив, що затверджені постановами НКРЕ від 14.12.11 тарифи на теплову енергію покривають економічно обгрунтовані витрати теплових підприємств на 80-90%.

На думку начальника Головного управління ЖКГ, для підвищення рівня розрахунків за газ у числі інших заходів необхідно затвердити тарифи на теплову енергію відповідно до висновків Держінспекції за цінами про економічну обгрунтованість витрат і відшкодувати теплопостачальним підприємствам різницю в тарифах для населення за період 2009-2010 років в сумі 360,2 млн.грн.

Теги