Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ступінь зношеності каналізаційних мереж і очисних споруд комунальних підприємств області складає 50% - 70%

Ступінь зношеності каналізаційних мереж і очисних споруд комунальних підприємств області складає 50% - 70%

Ступінь зношеності водопровідно-каналізаційних мереж і очисних споруд комунальних підприємств області складає від 50% до 70%. Про це повідомив в ході селекторної наради заступник начальника Державної екологічної інспекції в Харківській області Анатолій Вінник.  

Причинами незадовільної роботи очисних споруд, і як наслідок забруднення водних об’єктів він назвав фізичну зношеність обладнання споруд очистки та каналізаційних мереж, вкрай недостатнє фінансування на проведення реконструкції та капітального ремонту існуючих очисних споруд та каналізаційних мереж або на будівництво нових систем, значне зменшення об’єму надходження стічних вод на очистку, що веде до порушення технологічного регламенту очистки та знезараження стічних вод, незадовільне обслуговування очисних споруд або обслуговування їх некваліфікованими спеціалістами. 

Заступник начальника Державної екологічної інспекції повідомив, що на території Харківської області здійснює випуск стічних вод до водних об’єктів 101 суб’єкт господарювання, з них 79 обладнані очисними спорудами. Загальна кількість очисних споруд складає – 160 одиниць.