Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Кошти благодійного аукціону підуть на утримання Національного парку «Гомільшанські ліси»

Кошти благодійного аукціону підуть на утримання Національного парку «Гомільшанські ліси»

На сьогоднішній день Національний природний парк «Гомільшанські ліси», який знаходиться на території Зміївського району, є збитковим підприємством через його недостатнє фінансування. «Єдиний спосіб отримувати дохід і приділяти належну увагу заповіднику - це створення туристичних маршрутів та послуг рекреаційного характеру», - сказав сьогодні на прес-конференції голова Зміївської РДА Євген Мураєв.

З цією метою районною адміністрацією спільно з адміністрацією парку розроблено 11 об'єктів, які можна побудувати на території заповідника (козачі села, байдаркові станції та ін..) і заплановано створення семи туристичних маршрутів.

Першим внеском на розвиток туристичної інфраструктури стануть кошти, які планується виручити під час благодійного аукціону на святкуванні Масляної 6 березня.

«На святі ми представимо низку інвестиційних проектів, - зазначив Євген Володимирович. - Хочеться вірити, що це приверне інвесторів в наш район і вони разом з Національним парком будуть надавати рекреаційні послуги, чим допоможуть утримувати в належному стані заповідник».