Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківська область посіла 2 місце в Україні за кількістю переможців другого раунду програми «Бібліоміст»

Харківська область посіла 2 місце в Україні за кількістю переможців другого раунду програми «Бібліоміст»

Бібліотеки Харківської області активізували свою участь у програмі «Організація нових бібліотечних послуг з використанням вільного доступу до Інтернету ІІ». Так, якщо в першому раунді програми брали участь тільки 4 Централізовані бібліотечні системи, то в другому - вже 17.

«У цьому році не виділялися квоти на області, і ЦБС, які отримали найбільшу кількість балів, ставали переможцями незалежно від області. У першому раунді брали участь 180 централізованих бібліотечних систем, а в другому - вже 236, при цьому 17 ЦБС з Харківської області. У цьому Харківщина лідирує, так само, як і за кількістю переможців. Нас обігнала тільки Рівненська область, де 13 переможців», - повідомив у ході прес-конференції 2 березня регіональний представник програми «Бібліоміст» на Харківщині Віктор Щетинін.

Як зазначив у свою чергу начальник управління культури та туризму ХОДА Дмитро Кузнєцов, після першого раунду конкурсу керівники районів усвідомили вигоди, які обіцяє районним і сільським бібліотекам участь у програмі «Бібліоміст».

«Спочатку нам доводилося переконувати керівників, що на першому етапі від них не потрібно вкладень у цю програму, а тільки лише технічна готовність до її реалізації. І вони нас почули, і в результаті ми маємо таку кількість учасників», - зазначив він.

За словами Дмитра Кузнєцова, в 2010 році в рамках програми «Бібліоміст» Харківська область отримала близько 35 комп'ютерів, а в поточному році планується оснастити районні та сільські бібліотеки 163 комп'ютерами та супутнім обладнанням.