Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Більше 50 бібліотек на Харківщині отримають 163 комп’ютери в рамках програми «Бібліоміст»

Більше 50 бібліотек на Харківщині отримають 163 комп’ютери в рамках програми «Бібліоміст»

Оголошено результати другого раунду конкурсу «Організація нових бібліотечних послуг з використанням вільного доступу до Інтернету ІІ», який стартував 5 жовтня 2010 року. У другому раунді конкурсу з Харківської області взяли участь 17 централізованих бібліотечних систем, 11 з яких стали переможцями і отримають набори комп’ютерного обладнання.

Про це 2 березня в ході прес-конференції повідомив начальник управління культури та туризму ХОДА Дмитро Кузнєцов.

«Одна з переваг цієї програми – це те, що сільські бібліотеки отримують комп’ютери з позабюджетних коштів. Також важливо, що завдяки цій програмі ми отримуємо можливість надати доступ до мережі Інтернет широкому колу людей, а також навчання комп’ютерній грамоті», - зазначив він.

Як повідомив у свою чергу регіональний представник програми «Бібліоміст» на Харківщині Віктор Щетинін, переможці конкурсу отримають комп’ютерне обладнання протягом липня-листопада 2011 року.

Наразі в 51 бібліотеці з 11 централізованих бібліотечних систем проводяться підготовчі роботи. Кожна з 11 ЦБС отримає 15 комп’ютерів, ліцензійне програмне забезпечення, обладнання для об’єднання комп’ютерів в мережу, 4 принтери, 4 сканери та 15 комплектів вебкамер з мікрофонами та навушниками. Це обладнання буде розподілено між бібліотеками ЦБС Барвінківського, Дергачівського, Зачепилівського, Зміївського, Ізюмського, Кегичівського, Лозівського, Сахновщинського районів, а також Дзержинського та Комінтернівського районів м. Харкова. Кожна бібліотека має підключити отримані комп’ютери до мережі Інтернет самостійно.