Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Формуванням тарифів на комунальні послуги буде займатися єдиний державний орган

Формуванням тарифів на комунальні послуги буде займатися єдиний державний орган

«Говорячи про необхідність вирівнювання вартості комунальних послуг в цілому по країні, Президент, перш за все, реалізує ідею справедливості, - сказав в ефірі програми «Зворотній зв'язок » обласного державного радіо голова ХОДА Михайло Добкін. - У нас в принципі однакові середні пенсії по країні, приблизно однакові середні заробітні плати, і коли існує дуже велика різниця в оплаті комунальних послуг між різними регіонами, це викликає у людей нерозуміння і роздратування».  

Губернатор висловив впевненість у створенні окремого державного органу - регулятора, який буде встановлювати тарифи, а на місцях вони будуть тільки затверджуватися: «Це реальна можливість держави акуратно вирівняти вартість всіх комунальних послуг в цілому по країні».

При цьому Михайло Добкін відзначив, що для Харкова і області не буде будь-яких серйозних змін, тому що наш регіон одним з перших прийняв двоставкових тарифів на тепло, поступово підвищував вартість комунальних послуг, виходячи зі збільшення вартості електроенергії, газу, підвищення мінімальної заробітної плати, і всього того, що впливає на собівартість: «Сьогодні нас будь-які коливання не торкнуться. Приклад - останнє подорожчання, яке склало в середньому - від 10 до 15%».