Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Стартувала акція «Харків-Львів: мистецтво об'єднує серця!»

Стартувала акція «Харків-Львів: мистецтво об'єднує серця!»

26 лютого в Харкові в рамках акції «Харків-Львів: мистецтво об'єднує серця!» відбувся показ опери Олександра Бородіна «Князь Ігор» у виконанні артистів Харківського національного академічного театру опери та балету. З 13 по 18 березня цю оперу, а також балет «Тисяча і одна ніч» харків'яни покажуть у Львові.

Як зазначив заступник голови ХОДА Євген Савін, акція «Харків-Львів: мистецтво об'єднує серця!» покликана розширити міжрегіональне співробітництво між Харківською та Львівською областями.

«Наш Харківський театр опери та балету буде зачинателем цієї акції і представником Харкова у місті Львів. Я думаю, наші артисти зуміють підкорити серця львів'ян і залишити гарне враження про наш чудовий край. А надалі ми зберемо на гастролі інші колективи, поїдуть і художники, які теж будуть представляти Харків. З боку львів'ян ми також чекаємо відповідного жесту і, сподіваюся, будемо дивитися їхні вистави, картини, концерти», - зазначив заступник керівника області.

Як відзначають в театрі, вперше за останні десять років трупа виїжджає в повному складі: оркестр під керівництвом заслуженого діяча мистецтв України Віталія Куценко, хор під керівництвом заслуженого діяча мистецтв України, головного хормейстера Олексія Чернікіна, балет під керівництвом народної артистки України Світлани Коливанової. Усього до Львова вирушить 220 харківських артистів.