Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Затверджена комплексна обласна програма «Здоров’я Слобожанщини» на 2011 рік

Затверджена комплексна обласна програма «Здоров’я Слобожанщини» на 2011 рік

Сьогодні депутати Харківської облради затвердили комплексну обласну програму «Здоров’я Слобожанщини» на 2011 рік. Обсяги видатків, які необхідні для виконання всіх заходів, що включені до Програми, складають 47 млн. 309,3 тис.грн. Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, метою Програми є реалізація у 2011 році основних пріоритетів державної соціальної політики у медичній сфері Харківської області, з огляду на конкретні напрями соціально-економічного розвитку регіону.

Зокрема, Програма передбачає подальше виконання заходів з підготовки охорони здоров’я області до Євро-2012; забезпечення інсулінами та іншими високовартісними лікарськими засобами окремих категорій населення районів та міст області; зниження рівнів дитячої та материнської смертності; забезпечення високоспеціалізованою медичною допомогою жінок із ускладненнями вагітності; виходжування новонароджених із малою вагою тіла та іншими патологічними станами; оновлення медичного обладнання, впровадження нових технологій діагностики і лікування хворих та удосконалення матеріально-технічної бази спеціалізованих обласних закладів, а також центральних районних та центральних міських лікарень у містах обласного значення та інші.

Відповідно до створених в минулому році реєстрів передбачається продовжити здійснення деяких соціальних проектів. Зокрема, пропонується подальше проведення оперативних втручань з приводу катаракти пільговим категоріям жителів районів на базі Обласної клінічної лікарні – Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф; забезпечення безоплатним зубопротезуванням інвалідів війни; забезпечення мешканців області слуховими апаратами.

Відповідно до укладеного договору соціального партнерства з Інститутом загальної та невідкладної хірургії АМН України продовжиться безоплатне оперативне лікування дітей із вродженими вадами серця.

Планується продовжити впровадження системи дистанційної передачі електрокардіограм «Телекард» з периферійних фельдшерських пунктів до обласних кардіологічних центрів, що суттєво підвищує доступність кардіологічної допомоги для жителів села. Також буде продовжене впровадження на території регіону системи супутникової навігації для ефективного контролю та керування всією службою швидкої медичної і невідкладною допомоги та медицини катастроф.