Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ставка на крупнотоварне виробництво дозволить нам підняти економіку і соціальну сферу села. Михайло Добкін

Ставка на крупнотоварне виробництво дозволить нам підняти економіку і соціальну сферу села. Михайло Добкін

У 2010 році сільське господарство Харківської області розпочало відроджуваися після глибокого занепаду. Зокрема, було відновлено кредитування агропромислових підприємств, що дозволило залучити в галузь більш 561 мільйона гривень. Крім цього, машинно-тракторний парк сільгосппідприємств поповнився сучасною технікою загальною вартістю 351,4 мільйона гривень, що майже в два рази більше, ніж у 2009 році.

Про це 17 лютого під час пленарного засідання сесії Харківської обласної ради повідомив голова ХОДА Михайло Добкін.

«Ми робимо ставку на крупнотоварне виробництво. Цей шлях дозволить нам підняти економіку і соціальну сферу села, сформувати на селі новий устрій, і саме такі стратегічні завдання ми закладаємо в Комплексну програму інвестиційно-інноваційного розвитку сільського господарства та земельної реформи Харківської області у 2011-2015 роках та на період до 2020 року»,- підкреслив він.

За словами керівника області, особлива увага на Харківщині приділяється відродженню тваринництва.

«Вже за підсумками 2010 року забезпечена хоч і незначна, але позитивна динаміка. Зокрема, зростання загального валу продукції склало 2%, в тому числі по сільгосппідприємствах - 6,5%.Чисельність великої рогатої худоби збільшилася на 1,4%, свиней - на 6%, овець та кіз - на 2,1%, птиці - на 11,4%. Чисельність дійного стада на підприємствах збережена на рівні 2009 року.

Звичайно, було б наївним вважати, що таку галузь, як тваринництво, можна підняти за 3 квартали. Але за цей час ми почали послідовно створювати основу, яка дозволить побачити перші ознаки розвитку галузі вже в цьому році, коли почнуть приносити віддачу ті інвестиційні проекти на суму 73 млн грн, які були здійснені птахівницькими підприємствами, а також будуть завершені великі проекти в молочному скотарстві та свинарстві»,- повідомив Михайло Добкін.