Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Інвестиції в підготовку Харківської області до проведення Євро-2012 перевищують 2 мільярди гривень

Інвестиції в підготовку Харківської області до проведення Євро-2012 перевищують 2 мільярди гривень

У 2010 році підготовка Харківської області до Євро-2012 значно прискорилася, про що в першу чергу говорить фінансування цієї програми. Так, з державного бюджету за програмою Євро-2012 було виділено майже 918 мільйонів гривень, що на 105 мільйонів більше, ніж за 2008 та 2009 роки разом узяті. Крім цього 893 млн.грн. було вкладено приватними інвесторами і 236 млн.грн. - виділено з обласного та міського бюджетів. У цілому інвестиції в підготовку Харківської області до проведення Євро-2012 за рахунок усіх джерел фінансування перевищили 2 мільярди гривень.

Про це 17 лютого під час пленарного засідання сесії Харківської обласної ради повідомив голова ХОДА Михайло Добкін.

«Протягом багатьох років відсутність відповідних європейським стандартам готелів, якість доріг, відсутність сучасного міжнародного аеропорту і в цілому низький рівень транспортної інфраструктури називалися в числі головних перешкод, що стримують приплив іноземних інвестицій в економіку області і в принципі розвиток бізнес-контактів. Набраний темп дозволяє гарантувати, що в 2011 році ми ці питання повністю вирішимо», - підкреслив він.

За словами керівника області, в рамках підготовки до Євро-2012 в Харкові відкрита нова станція метро, і найближчим часом буде добудована ще одна, реконструйована окружна дорога і буде відремонтовано ряд стратегічно важливих трас. Крім цього йде оновлення рухомого складу громадського транспорту, ремонт і реконструкція комунальних доріг, відкрито кілька нових електропідстанцій.

«Важливо розуміти, що все це робиться не для гостей чемпіонату, а для жителів Харківщини. Після 2012 року все це буде продовжувати працювати і приносити прибуток області», - підкреслив Михайло Добкін.