Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Несподівано швидка реакція Міністерства охорони здоров’я України. Ігор Шурма

Несподівано швидка реакція Міністерства охорони здоров’я України. Ігор Шурма

Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, на виконання доручень Президента України за підсумками візиту в Харківську область міністр охорони здоров’я України Ілля Ємець вчора в Києві провів нараду зі своїми заступниками та підпорядкованими структурними підрозділами. Зокрема, Харківська область внесла пропозицію щодо підготовки на рівні центральної влади нормативного акту щодо надання статусу комунальних неприбуткових підприємств медичним закладам, які визначені як базові для медичного обслуговування учасників та гостей Євро-2012, що надасть їм можливість відповідної економічної діяльності і право приймати оплату як від іноземних громадян, так і від мешканців України, оскільки надаючи медичну допомогу під час проведення Євро-2012 за рахунок бюджетних коштів, вони вичерпають свій річний фінансовий ресурс.

«В ідеалі галузі потрібен Закон про медичне страхування, варіанти якого лише розглядаються. Тому, як тимчасовий варіант, можна використати надання медичним закладам статусу комунальних неприбуткових підприємств», - зазначив Ігор Шурма.

Він також повідомив, що міністр охорони здоров’я України Ілля Ємець доручив Харківській області підготувати свої пропозиції щодо надання статусу комунальних неприбуткових підприємств медичним закладам. Пропозиції мають бути подані до 22 лютого.