Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харків - це центр машинобудування нашої країни. Віктор Янукович

Харків - це центр машинобудування нашої країни. Віктор Янукович

Машинобудівний комплекс, як і раніше, залишається одним з пріоритетів розвитку держави, - підкреслив 15 лютого в ході розширеного засідання регіонального комітету з економічних реформ в Харкові Президент України Віктор Янукович. За його словами, щоб розвивати величезний потенціал машинобудування України, основна маса якого сконцентрована в Харківській області, необхідно акцентувати увагу на реалізації інноваційних проектів.

«Харків - це центр машинобудування нашої країни та енергетичного будівництва. І я хочу підкреслити, що вирішення багатьох проблем в Україні буде пов'язано з інноваційним напрямком розвитку нашої країни. Необхідно створити умови для реалізації інноваційних проектів, збільшення технологічних циклів переробки різної сировини, яку має Україна, розширення внутрішнього ринку споживання за рахунок розвитку машинобудівного комплексу. У минулому році у нас зростання обсягів машинобудування перевищило 30%, це хороший знак. У цілому виробництво зросло на 11%, але те, що попереду йде машинобудування, говорить про те, що є замовлення», - підкреслив Віктор Янукович.

За його словами, реалізація інноваційних проектів дозволить збільшити конкурентоспроможність української продукції, що в свою чергу призведе до зростання економічних показників.