Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ораторія Володимира Дашкевича - видатний музичний твір. Юрій Янко

Ораторія Володимира Дашкевича - видатний музичний твір. Юрій Янко

«Ораторія Володимира Дашкевича «Великий солдатський реквієм» - це видатний музичний твір. Реквієм, але світлий, з дуже глибоким філософським змістом, - підкреслив сьогодні під час прес-конференції директор - головний диригент Харківської обласної філармонії Юрій Янко.  

- Мені буде дуже приємно диригувати це твір, тому що в залі будуть знаходитися ветерани Велика Вітчізняна війна. Харківська облдержадміністрація з величезним пріоритетом відноситься до цих людей. Всі ми повинні віддати данину цим чудовим людям, які відстояли свободу нашої країни. Людям, які не шкодували свого життя, щоб ми сьогодні могли спокійно жити і працювати». 

За словами начальника управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторії Маренич, на прем'єрі ораторії буде присутнє молоде покоління харків'ян. «За ініціативою голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна ми організуємо такі заходи, тому що він переконаний, що зв'язок поколінь не повинен розірватися, - підкреслила Вікторія Маренич.

- Минулого тижня до нас звернулися директора музичних шкіл та керівники музичних колективів. Вони хочуть, щоб їхні учні почули, як буде звучати музика Володимира Сергійовича у виконанні харківського симфонічного оркестру». 

Також Вікторія Маренич акцентувала, що організатори будуть раді бачити в залі всіх, хто побажає доторкнутися до музики видатного композитора.