Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В Харківській області ведеться робота зі створення персоніфікованих банків даних про дитяче населення регіону

В Харківській області ведеться робота зі створення персоніфікованих банків даних про дитяче населення регіону

В Харківському регіоні ведеться робота зі створення персоніфікованих банків даних про дитяче населення за роками народження. Про це сьогодні в ході селекторної наради повідомив начальник Головного управління освіти та науки Харківської облдержадміністрації Роман Шаповал.  

«Ще одним аргументом на користь відкриття дошкільних навчальних закладів є результати обліку дітей від 0 до 6 років. За попередніми результатами роботи банку даних спостерігається збільшення дитячого населення у міській місцевості – близько 110 тис. дітей. Коли в 2009 році їх кількість складала 107,3 тис.», - зазначив він.

Також він підкреслив важливість питання охоплення дошкільною освітою дітей п’ятирічного віку. «В області спостерігається зростання кількості дітей старшого дошкільного віку в навчальних закладах, які на даний час відвідує 20731 дитина, що на 1139 дітей більше порівняно з минулим роком, - акцентував він.

- Показник охоплення дітей п’ятирічного віку різними формами дошкільної освіти по області зріс на 2,2 %. 100% п’ятирічного віку охопили у Балаклійському, Барвінківському, Близнюківському, Богодухівському, Валківському, Дергачівському, Золочівському, Ізюмському, Коломацькому, Красноградському, Краснокутському, Лозівському, Первомайському, Сахновщинському, Харківському районах, містах Ізюм, Куп’янськ, Лозова, Первомайський та у Жовтневому районі Харкова», - повідомив Роман Шаповал.