Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Михайло Добкін направив Володимиру Литвину листа з проханням врахувати пропозиції громадських організацій Харківщини при розгляді законопроекту «Про гарантії держави щодо виконання рішень суду»

Михайло Добкін направив Володимиру Литвину листа з проханням врахувати пропозиції громадських організацій Харківщини при розгляді законопроекту «Про гарантії держави щодо виконання рішень суду»

Як повідомив голова ХОДА Михайло Добкін 11 лютого в ході Координаційної ради з питань соціального захисту громадян, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, за участю громадських організацій ветеранів, інвалідів та дітей війни, на ім'я Голови Верховної Ради України Володимира Литвина направлено лист, покликаний захистити інтереси чорнобильців Харківщини.

«Ще 1 лютого цього року після чергової зустрічі між моїми заступниками та активом я направив листа на ім'я Голови Верховної Ради України Володимира Литвина. У цьому листі я повідомив йому, що учасники ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та члени громадських організацій чорнобильців Харківщини вважають чинний Закон України «Про статус і соціальний захист громадян,які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» ідеальним і таким, що не потребує змін і доповнень. При прийнятті рішення я попросив врахувати пропозиції громадських об'єднань Харківщини», - повідомив Михайло Добкін.

За його словами, об'єднання чорнобильців Харківщини заслуговують того, щоб представляти інтереси всіх чорнобильців Україні.

«Чорнобильський рух зароджувався саме в Харкові, і найсильніша чорнобильська організація саме у нас. І в той же час найбільш несправедливе ставлення саме до харківських чорнобильців, тому що у нас тут величезна кількість ліквідаторів і практично немає людей, які просто жили на забруднених територіях. А є області, де одиниці людей, які гасили реактор, але зате всі мають статус чорнобильців, бо живуть на територіях з екологічними проблемами», - зазначив Михайло Добкін.