Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Цього року на газифікацію населених пунктів області планується освоїти близько 50 млн.грн.

Цього року на газифікацію населених пунктів області планується освоїти близько 50 млн.грн.

«На цей рік ми ставимо дуже амбітні завдання по газифікації населених пунктів області. У нас вже є перелік готової проектно-кошторисної документації приблизно на 150 млн.грн. Ці гроші ми закладаємо в наш договір з НАК «Нафтогаз Україна», а також до постанови Кабінету міністрів №1001, яка визначає перелік об'єктів і за якою залежно від можливостей держбюджету виділятиметься фінансування. Також у нас існують свої взаємини з НАК «Нафтогаз Україна», згідно з якими ми додатково можемо отримати 38 млн.грн., які будуть спрямовані не тільки об'єкти газифікації, але й об'єкти соціальної сфери: капітальний ремонт дитсадків, шкіл, клубів. Якщо нам нічого не перешкодить, цього року ми проведемо роботи по газифікації населених пунктів області приблизно на 50 млн.грн.», - повідомив в ефірі програми «Час влади» на ХОДТРК голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Він також зазначив, що Харківська область газифікована на 70,6%, сільська місцевість - на 54%. Рівень газифікації деяких районів складає більше 85%, але 6 районів мають рівень газифікації нижче 40%: Барвінківський, Близнюківський, Вовчанський, Великобурлуцький, Печенізький, Сахновщинський.

«Роботу з газифікації, яка була проведена в області у 2010 році, я оцінюю на 4 по 5-бальній системі. На жаль, через відсутність фінансування ми не виконали все, що планували. Хоча якщо порівнювати з 2008-2009 рр.,то минулий рік став рекордним: на газифікацію освоєно майже 22 млн.грн., 12 населених пунктів газифіковано, а в попередні роки на газифікацію освоювалося лише від 5 до 12 млн.грн.», - підкреслив Михайло Добкін.