Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Незахищені верстви населення планується звільнити від нарахування пені за несплату комунальних платежів

Незахищені верстви населення планується звільнити від нарахування пені за несплату комунальних платежів

На даний момент у Кабінеті міністрів України готуються документи, що регламентують правила нарахування пені за несплату комунальних платежів. Як відзначив в ході прес-конференції 10 лютого заступник голови ХОДА Валентин Дулуб, у відповідних пропозиціях Уряду для Верховної Ради України планується звільнити від нарахування пені незахищені верстви населення.

«Є пропозиція звільняти від сплати пені тих громадян, які на момент її призначення не отримують заробітну плату, оскільки у них на підприємствах з яких-небудь причин є борги з виплати зарплат. Так само це стосується студентів, пенсіонерів, якщо у них не перерахована пенсія на той момент або були затримки виплати пенсій. Кабінет міністрів схильний до того, щоб врахувати всі ці пропозиції і надати максимальну допомогу всім тим, хто з об'єктивних причин не може здійснювати вчасно комунальні платежі», - повідомив Валентин Дулуб.

За його словами, мораторій на нарахування пені скасовано з 1 січня поточного року, але правила для цього не встановлені. Зокрема, не визначено розмір пені. На даний момент розглядається кілька пропозицій з цього питання, згідно з якими передбачається нарахування пені у розмірі 0,01% або 0,1% суми боргу за кожний прострочений день.