Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківщина покращує свої економічні показники

Харківщина покращує свої економічні показники

Як зазначив у ході інтерв'ю газеті «Время регионов» голова ХОДА Михайло Добкін, у 2010 році Харківська область значно покращила свої економічні показники. За його словами, в 2011 році зростання економіки регіону обіцяє бути ще більш стрімким.

«Я абсолютно впевнений, що результат нашої роботи буде неухильно зростати. 2010 рік не показовий. Дуже багато часу пішло на наведення елементарного порядку, на те, щоб розставити команду, для того, щоб команда на місцях залишила тільки тих, хто може працювати професійно, і привела нових людей. Справжня робота почалася вже в цьому році. Я впевнений, що 2011 рік буде показовим. Президент назвав цей рік роком створення фундаменту, на якому будуть будуватися ті реформи, що впливатимуть на наше життя протягом наступних 10 років. Абсолютно не сумніваюся, що так і буде», - підкреслив Михайло Добкін.

За його словами, в 2010 році приріст промислової продукції в області склав майже 6%, що вивело регіон на 18-те місце в країні. Індекс промислової продукції на даний момент складає 105,8%, тоді як в 2009 році він не дотягував і до 80%.

Також на 30% зріс прибуток підприємств по Харківській області, тоді як в 2009 році він, навпаки, на 30% знизився. Що стосується прямих іноземних інвестицій в регіон, то сума приросту становить 619,5 млн. доларів США, що є рекордом за всю історію Харківської області.

Крім цього розвивається і банківська система.

«Ми можемо говорити про збільшення обсягу депозитів у банках. Тобто, люди знову почали довіряти банківській системі і почали вкладати гроші в економіку, тому що гроші в банку працюють на економіку, а гроші вдома працюють на інфляцію.У 2010 році ми перевалили за цифру депозитів, яка була до кризи. Це величезна праця, величезна робота, це сукупність дій - і кадрова політика, і вимоги, і контроль», - підкреслив Михайло Добкін.