Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Учасники обласного семінару-наради з питань стану справ у тваринництві відвідали та ознайомилися з роботою ТОВ «Агрофірма «Пісчанська» Красноградського району

Учасники обласного семінару-наради з питань стану справ у тваринництві відвідали та ознайомилися з роботою ТОВ «Агрофірма «Пісчанська» Красноградського району

Учасники обласного семінару-наради з питань стану справ у тваринництві відвідали та ознайомилися з роботою ТОВ «Агрофірма «Пісчанська» Красноградського району. За словами директора агрофірми Михайла Юркова, поголів’я великої рогатої худоби становить 1676 голів в т. ч. корів 938 голів. Продуктивність корів складає 6700 кг на 1 корову. Середньодобовий валовий надій за 5 років виріс в 2,5 рази. Це стало можливим завдяки придбанню племінних тварин та проведенню комплексу заходів по підвищенню продуктивності тварин.

В господарстві застосовується технологія однотипної годівлі тварин (монокорм). Осіменіння корів маточного стада здійснюється спермою високопродуктивних бугаїв-плідників з селекційним індексом не менше +1000.

«В подальшій роботі агрофірми передбачено розвиток тваринницького комплексу. Сучасний стан українського ринку молока характеризується великим попитом на якісну продукцію. Такі тенденції будуть переважати на українському ринку ще найближчі 10 років. Висока якість може бути досягнута лише за рахунок застосування сучасних технологій утримання великої рогатої худоби, використання новітнього обладнання по охолодженню молока, лабораторного контролю. Здійснення проекту ТОВ «Агрофірма «Пісчанська» дозволить вивести поголів’я на високорентабельний рівень в 9000 кг на 1 корову», - зазначив Михайло Юрков.