Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській області вирішується питання заниженої закупівельної ціни м'яса

У Харківській області вирішується питання заниженої закупівельної ціни м'яса

Як зазначив 9 лютого в ході робочої поїздки до Барвінківського району голова ХОДА Михайло Добкін, для того, щоб сільгоспвиробники нарощували поголів'я худоби, необхідно вирішити проблему дуже низької закупівельної ціни на м'ясо.

«У минулому році фермери, які вирощують свиней, поставили питання про дуже низьку закупівельну ціну м'яса. Тоді ми зробили ряд заходів, і закупівельна ціна зросла з 14 гривень до 15,5 гривень за кілограм живої ваги, що влаштовувало виробників м'яса. Сьогодні ж склалася не дуже хороша ситуація: у живій вазі вартість свинини становить 11 гривень за кілограм. Якщо б у нас різко подешевшали м'ясні вироби, то це було б зрозуміло, але їх ціна залишилася колишньою. Або це змова виробників м'ясної продукції, або це сезонне зниження цін, яке скоро має минути», - зазначив Михайло Добкін.

За його словами, така ж ситуація склалася і з цінами на м'ясо птиці: закупівельна вартість останнім часом знизилася на 2 гривні, але в магазинах ціна залишилася колишньою.

«Я ставив ці питання перед першим заступником Міністра АПК та продовольства, думаю, буде надана посильна допомога сільгоспвиробникам», - сказав голова області.