Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Засідання Координаційної ради з питань соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, будуть відбуватися в міру необхідності. Ігор Шурма

Засідання Координаційної ради з питань соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, будуть відбуватися в міру необхідності. Ігор Шурма

3 лютого під головуванням заступника голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Шурми відбулося засідання Координаційної ради з питань соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи. Під час засідання розглядалися питання про виконання доручень голови Координаційної ради від 28 січня 2011 року; про надання житла інвалідам-чорнобильцям в м. Харкові; про виконання постанови Кабінету Міністрів України від 11 жовтня 2010 року №947 «Про запровадження електронної соціальної картки»; про розгляд проекту Закону України «Про заходи щодо законодавчого забезпечення реформування пенсійної системи» в частині надання пільг постраждалим громадянам 2 та 3 категорій при виході на пенсію.

Як повідомила начальник Головного управління праці та соціального захисту населення Олена Захуцька, на виконання доручення голови Координаційної ради від 28 січня 2011 року Президенту України, Прем’єр-міністру України, голові Верховної Ради України направлені листи-звернення щодо позиції громадських чорнобильських організацій Харківської області з приводу законопроектів «Про внесення змін до Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» та «Про гарантії держави щодо виконання рішень суду». Крім того, народним депутатам України від Харківщини направлені листи з метою акцентування їх уваги при розгляді законопроектів про соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, на пропозиції громадських чорнобильських організацій.

Також представникам чорнобильських організацій були надані роз’яснення щодо експерименту з запровадження електронної соціальної картки; законодавчого забезпечення реформування пенсійної системи в частині надання пільг постраждалим громадянам 2 та 3 категорій при виході на пенсію.

Ігор Шурма дав доручення підготувати та провести наступне засідання координаційної ради не пізніше, ніж через 2 місяці. Він також зазначив, що відтепер засідання координаційної ради будуть відбуватися по мірі необхідності, але не рідше, ніж 1 раз на 2 місяці (раніше засідання відбувалися лише 1 раз у квартал).