Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Тільки спільними зусиллями міста, району та області можна привести в порядок всі заклади культури, відпочинку та спорту міста Лозова. Євген Савін

Тільки спільними зусиллями міста, району та області можна привести в порядок всі заклади культури, відпочинку та спорту міста Лозова. Євген Савін

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін у ході робочої поїздки в місто Лозову Харківської області оглянув міський Палац культури і Лозівський районний будинок культури. На його думку, тільки спільними зусиллями міста, району та області можна привести в порядок всі заклади культури, відпочинку та спорту міста Лозова. «Але нашим основним завданням є пропаганда здорового способу життя та культурної самореалізація населення району», - зазначив Євген Євгенович.  

«Лозівський Палац культури вражає своєю масштабністю та красою, але вимагає колосальних фінансових коштів на його утримання, - зауважив Євген Савін. - Використовуючи сучасні технології в енергозбереженні, розвиваючи культурну діяльність для залучення місцевих жителів до участі в культурному житті міста, можна досягти фінансової стабільності, щоб утримувати Палац культури в прекрасному стані».

За словами директора Палацу культури Алли Михайлової, в установі створено найкращі умови для естетичного виховання дітей та молоді міста. «Це справжній осередок культури, в якому кожному надається можливість реалізувати себе: пісенне мистецтво, хореографія,театральне та кіномистецтво. Також у нас є прекрасна бібліотека, якою користуються наші студенти, що навчаються в Харкові», - зазначила вона. 

У свою чергу, заступник керівника області наголосив на необхідності відновлення роботи міського кінотеатру, що знаходиться в Палаці культури. «Так не повинно бути, щоб у місті з населенням в 70 тис. осіб не було жодного кінотеатру», - підкреслив Євген Савін.

Також він високо оцінив роботу Лозівського районного будинку культури, який на його думку є зразком того, як необхідно займатися культурно-просвітницькою діяльністю в районі. «У ньому зібрано оптимальну кількість персоналу - творчих людей, у яких є бажання працювати із сільськими клубами та будинками культури», - заявив заступник голови ХОДА Євген Савін.

Заступник керівника області зазначив, що Лозівський РДК має сьогодні досить серйозну статтю власних доходів. «Це зразок того, як має розвиватися і функціонувати районний будинок культури», - акцентував він.