Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові планується побудувати нове приміщення Обласного онкологічного диспансеру. Ігор Шурма

У Харкові планується побудувати нове приміщення Обласного онкологічного диспансеру. Ігор Шурма

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма в ефірі програми «Час влади» на ХОДТРК розповів про плани у сфері медицини на 2011 рік: «Ми продовжимо роботу по зміцненню матеріально-технічної бази міжрайонних медичних центрів. Цього року ми плануємо провести капітальні ремонти операційних блоків в 4 міжрайонних центрах (Вовчанськ, Мерефа, Валки, Чугуїв). Крім того, у Вовчанському міжрайонному медичному центрі відкриється нове приміщення дитячої консультації, на яке так довго очікують мешканці району. В першому півріччі ми здамо в експлуатацію терапевтичний корпус на 90 ліжок Липецької дільничної лікарні. Також ми продовжимо роботу з облаштування реанімаційних відділень в обласній клінічній лікарні та обласній клінічній дитячій лікарні, а також з придбання нового обладнання. В системі координат єдиного медичного простору це будуть базові заклади, де люди зможуть отримувати третій рівень медичної допомоги».

Ігор Шурма також повідомив, що у 2011 році розпочнеться розробка проектно-кошторисної документації будівництва нового приміщення Обласного онкологічного диспансеру. «Це дуже амбітний проект, реалізація якого займе не один рік. Сьогодні ми ведемо переговори з Кабінетом міністрів України, відчуваємо підтримку Харківської міської ради у виділенні земельної ділянки, і ми хочемо мати у місті Харкові обласну установу з абсолютно іншою філософією лікування та перебування людей», - підкреслив заступник голови ХОДА.

Він також зазначив, що вперше за останні десятки років планується виділити кошти на зміцнення матеріально-технічної бази соціальних установ: геріатричних та психоневрологічних інтернатів.