Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Палац спорту «Юність» може стати однією з найсучасніших спортивних споруд Харківської області

Палац спорту «Юність» може стати однією з найсучасніших спортивних споруд Харківської області

 «Палац спорту дитячо-юнацької спортивної школи «Юність» зазнав певного руйнування у зв'язку з подіями на арсеналі в м. Лозова в 2008 році, а також з причини його фізичного старіння. Сьогодні стан будівлі Палацу спорту вимагає оперативного втручання - серйозних ремонтних робіт», - зазначив у ході огляду  Палацу спорту дитячо-юнацької спортивної школи «Юність» заступник голови ХОДА Євген Савін.  

Також заступник керівника області підкреслив, що на відновлення Палацу спорту будуть потрібні значні фінансові вкладення.«Бажання і можливості властей міста Лозова, звичайно ж, за підтримки облдержадміністрації, дозволять зробити даний Палац спорту одним з найсучасніших спортивних споруд в Харківській області, - заявив заступник голови області. - Ви повинні врахувати, що для втілення в реальність цього задуму потрібен час. Але головне, що наближає цей задум до його реалізації - це бажання керівництва міста взяти в цьому процесі найактивнішу участь».

«Палац спорту дитячо-юнацької спортивної школи «Юність» був введений в дію 6 лютого 1972 року, - розповідає директор Дворца спорту Віктор Дмітрусенко. - З 2006 року спортивна споруда знаходиться в стадії реконструкції. У цей же рік, відділом капітального будівництва Лозівського району була виготовлена проектно-кошторисна документація на реконструкцію фасаду спорткомплексу на суму 1204,15 тис. грн. За два роки було освоєно 700 тис. грн. з міського бюджету».

У 2008 році Харківською державною академією будівництва та архітектури проведено обстеження будівлі та надано експертну оцінку її стану. У 2009 році виконано капітальний ремонт електричної мережі освітлення спортивного залу.
 

На думку директора спорткомплексу, з метою реконструкції фасаду будівлі, капітального ремонту вентиляційної системи необхідно повторне обстеження спортивної споруди ДЮСШ «Юність» і оновлення проектно-кошторисної документації.