Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Юрій Сапронов зустрівся з керівництвом компанії «Skoda»

Юрій Сапронов зустрівся з керівництвом компанії «Skoda»

Сьогодні заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов зустрівся з директором торгового відділу зовнішніх зв'язків з країнами СНД і Прибалтики компанії «Skoda» Владиславом Козаком. У ході зустрічі обговорювались напрямки співробітництва підприємств Харківської області з компанією «Skoda».

Владислав Козак поінформував, що компанія є одним з лідерів європейського ринку з виробництва залізничної транспортної техніки. Продукція - залізничні поїзні склади, низькопідлогові трамваї, тролейбуси, потяги метро, електровози - поставляється в Польщу, Словаччину, Італію та інші країни Євросоюзу. До їх списку додасться і Україна, оскільки компанія «Skoda» виграла тендер на реконструкцію рухомого складу Південної залізниці. 

«Харківська область сподівається на плідну співпрацю з такою солідною і шанованою компанією як «Skoda». У нашому регіоні знаходиться Ізюмський тепловозоремонтний завод, який спеціалізується на капітальному ремонті залізничного транспорту. Харківська облдержадміністрація надзвичайно зацікавлена у запуску часткового виробництва «Skoda» на базі заводу. Це дозволить створити в Ізюмському районі нові робочі місця та забезпечить додаткові надходження до бюджету», - заявив Юрій Сапронов. 
Віце-губернатор також запропонував керівництву компанії створити спільне підприємство з виробництва низькопольних трамваїв і тролейбусів на базі харківських заводів і запевнив Владислава Козака, що при розміщенні потужностей в Харківській області компанія «Skoda», як і будь-який інший інвестор, не зустріне жодних адміністративних бар'єрів.