Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На закупівлю основних вакцин для Харківської області потрібно близько 35 мільйонів гривень

На закупівлю основних вакцин для Харківської області потрібно близько 35 мільйонів гривень

Щоб забезпечити мешканців Харківщини всіма 16 основними вакцинами в повному обсязі, потрібно 30-35 мільйонів гривень. Як підкреслив 3 лютого заступник голови ХОДА Ігор Шурма, імунопрофілактика – це державна програма, тож в області не мають права приступати до закупівель, перш ніж у Кабінеті Міністрів буде визначено, яку кількість вакцин для Харківщини буде закуплено з державного бюджету.

«Імунопрофілактика – це державна програма. Згідно з Бюджетним кодексом ми не маємо права виділяти кошти на закупівлю того, що фінансується з іншого адміністративного рівня.

Щоб закрити «гарячі точки», на рівні всіх районів проводиться робота по залученню позабюджетних коштів. Іде розмова про те, щоб ухвалити комплексну програму по області. Ми можемо це зробити, але без фінансування і виключно на рівні заходів, які стосуються закладів охорони здоров’я.

До тих пір, поки держава нам чітко не скаже, скільки грошей вони виділяють на закупівлю вакцин, доти ми не можемо визначити, скільки фінансів нам потрібно виділяти. Тому сьогодні ми інформуємо Кабінет Міністрів про те, що рівень забезпеченості вакцинами у нас від 5 до 20%», - повідомив Ігор Шурма.