Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Аграрні підприємства Зачепилівського району оновили парк сільгосптехніки на 11 млн.грн.

Аграрні підприємства Зачепилівського району оновили парк сільгосптехніки на 11 млн.грн.

Як зазначила під час засідання круглого столу «Зачепилівські регіональні ініціативи» голова Зачепилівської райдержадміністрації Лідія Кобильська, в 2011 році сільськогосподарські підприємства району приділяли багато уваги впровадженню нових технологій та закупівлі нової техніки: комбайни, ґрунтообробна та посівна техніка, трактори. Загальна вартість придбаної техніки склала більше 11 млн.грн.

Підбиваючи підсумки роботи агропромислового комплексу у 2010 році, Лідія Кобільска підкреслила, що було досягнуто багато позитивних результатів. «Вирощено добрий урожай зернових культур. Валовий збір зерна становить 68 тис.т при середній урожайності зернових культур 24,5 ц/га. У 2010 році в районі збільшилося поголів’я великої рогатої худоби. Господарствами району вироблено 1200 т молока і реалізовано 238 т м’яса», - зазначила Лідія Кобильська.

За словами голови РДА, у 2010 році вперше за останні декілька років в районі вдалося розширити буряківничу галузь, і у подальшому усі зусилля будуть спрямовані на збільшення показників у цій галузі. У 2011 році, за попередніми даними, площа посівів цукрового буряку буде збільшена майже в 3 рази.