Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Я впевнений, що в сільське господарство цього року будуть спрямовані великі кошти. Віталій Алексейчук

Я впевнений, що в сільське господарство цього року будуть спрямовані великі кошти. Віталій Алексейчук

Існування всіх галузей сільського господарства можливо тільки за умови стабільного фінансування та залучення різноманітних інвестицій. Впевненість в цьому під час ефіру програми «Ранковий ексклюзив» обласного державного радіо висловив заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук.

Він повідомив, що цього року повністю змінився державний підхід до питань фінансової підтримки сільгосптоваровиробництва, особливо тваринництва: «В 2011 році і сільгосппідприємствам, і населенню, яке утримує корів, буде виплачена державна дотація за одну наявну голову станом на 1 січня 2011 року. Підкреслюю – не тільки господарствам, а й населенню. Якщо господарствам дотація нараховуватиметься в залежності від продуктивності корів, то населенню – в залежності від кількості утримуваних корів».

Також планується часткове відшкодування – до 50% - сільгосппідприємствам вартості будівництва та реконструкції тваринницьких ферм і комплексів. На цю програму вже планується виділити близько 500 млн грн. Передбачається фінансова підтримка племінної справи, загальна сума по Україні становитиме 75 – 80 млн грн., та ще багато інших програм.

«Все це – інвестиції в сільське господарство з боку держави, крім цього, буде виділена допомога і з обласного бюджету. Ми зараз закінчуємо розробку Програми комплексного розвитку сільського господарства Харківщини, і згідно з нею будуть залучені інвестиції по всіх галузях з усіх напрямків – з боку держави, обласного бюджету, власних коштів підприємств, кредитні та іноземні інвестиції, - зазначив заступник голови ХОДА. – Я впевнений, що в сільське господарство цього року будуть спрямовані великі кошти».